Foobar 2000 www

xlobby docs (works in progress)

Foobar 2000 www

Postby stevenhanna6 on Fri Apr 01, 2005 2:29 am

#
##
How to use foobar 2000 in xlobby.
###
So you want to use foobar with xlobby?

All you need is the xlobby foobar plugin called "foo_xlobby.dll". These files can be found in the following zip file.

http://www.xlobby.com/foobarplugin.zip

or in your xlobby installation in the "foobar plugin" folder.

Ok so once you have foobar on your system, all you do is put the files in the right spot.

\foobar2000\msvcr71.dll
\foobar2000\components\foo_xlobby.dll

And then just add a foobar zone through xlobby setup (hit F2 for setup) Forgot to mention you can download foobar here,

http://www.foobar2000.org/download.html

remember we are using it only as a player...so who cares what it looks like.
stevenhanna6
 
Posts: 934
Joined: Tue Feb 18, 2003 10:39 am
Location: Ontario, Canada

Postby Phatboy on Fri Jul 29, 2005 8:42 am

stevenhanna6 wrote:Ok so once you have foobar on your system, all you do is put the files in the right spot.


Ok, so where is the right spot :?: :!: :?:
HTPC: Pretty pictures are nice, quality audio is better.
Phatboy
 
Posts: 8
Joined: Sat May 28, 2005 9:21 pm
Location: Santa Barbara Ca.

Postby dgemily on Fri Jul 29, 2005 8:44 am

Phatboy wrote:
stevenhanna6 wrote:Ok so once you have foobar on your system, all you do is put the files in the right spot.


Ok, so where is the right spot :?: :!: :?:


\foobar2000\msvcr71.dll
\foobar2000\components\foo_xlobby.dll

:wink:
Member of XLobby FR Team
~~~~~~~~~~~~~~~~
Releases from the French team
dgemily
 
Posts: 795
Joined: Thu May 13, 2004 6:24 am
Location: Paris, France

Postby Phatboy on Fri Jul 29, 2005 5:19 pm

Ok, got it figured out more or less. Thanks.
HTPC: Pretty pictures are nice, quality audio is better.
Phatboy
 
Posts: 8
Joined: Sat May 28, 2005 9:21 pm
Location: Santa Barbara Ca.

Postby Naylia on Sun Sep 25, 2005 2:33 am

just to clarify the above....i'm guessing that the plugin files are placed in the folder you installed foobar in...and not a directory in your xlobby folder called foobar2000
Naylia
 
Posts: 530
Joined: Tue Oct 19, 2004 7:50 pm
Location: Boston, MA

Postby rhinoman on Sun Nov 20, 2005 1:11 pm

Thats right Naylia.
John

Xlobby-Server: AMD64x2 4400+, 1gb ram, MSI NF4, RME 96/52 HDSP, 2*aeb8o for 8 zones feeding amps with long speaker runs, 2 touchscreen's and 2 Dell X5 PPC's. "Unraid" media storage.
rhinoman
 
Posts: 420
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:58 pm
Location: Herne Bay, UK

Postby justonemore on Sun Dec 04, 2005 4:40 pm

What is the benefit of using foobar over winamp?
the Beer Drinking Team
justonemore
 
Posts: 33
Joined: Sat Sep 18, 2004 12:54 pm
Location: Levittown, PA (outsite Philly)

Postby rhinoman on Sun Dec 04, 2005 4:56 pm

Depends on your soundcard and listening file type choice.

Foobar allows Kernel Streaming for bit perfect output with the right soundcard. Winamp doesn't allow waveout volume control with my RME card. Foobar has replay gain capability.
John

Xlobby-Server: AMD64x2 4400+, 1gb ram, MSI NF4, RME 96/52 HDSP, 2*aeb8o for 8 zones feeding amps with long speaker runs, 2 touchscreen's and 2 Dell X5 PPC's. "Unraid" media storage.
rhinoman
 
Posts: 420
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:58 pm
Location: Herne Bay, UK

Failed to load DLL: foo_xlobby.dll

Postby GaryWW on Wed Jan 31, 2007 4:34 am

I have just installed Xlobby, foobar2000 (v0.9.4.2) and the plugin. When I start foobar, it is not loading the DLL.

"Failed to load DLL: foo_xlobby.dll
Reason: This component is missing a required dependency, or was made for different version of foobar2000."

Did I miss something?

Thanks,
Gary
GaryWW
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2007 4:28 am

Postby dgemily on Wed Jan 31, 2007 9:47 am

I think it's works only on foobar v0.8.x
Member of XLobby FR Team
~~~~~~~~~~~~~~~~
Releases from the French team
dgemily
 
Posts: 795
Joined: Thu May 13, 2004 6:24 am
Location: Paris, France

Postby lar282 on Wed Jan 31, 2007 2:33 pm

I'm using (v0.9.3.1) and it works fine. Didn't Steven release a new plugin? Can't remember where I got it from


I think it was this one:
http://www.xlobby.com/foo_xlobby1.2.zip

//Lasse
Image
lar282
 
Posts: 1682
Joined: Thu Apr 01, 2004 4:13 pm
Location: Helsingborg, Sweden

Postby GaryWW on Thu Feb 01, 2007 8:08 pm

foo_xlobby 1.2 fixed the problem. Thanks all.
GaryWW
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2007 4:28 am


Return to Documentation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron