non XL related issue - firewire and sp3

V3 help and support questions

non XL related issue - firewire and sp3

Postby billberet on Fri Jul 29, 2011 2:34 pm

Hey,
ok i am at the end of my rope, figured i would ask here as my last resort.
i am connecting my external Drobo to my pc (hp z200 workstation) via pcie firewire 800.

I have win xp with sp3 and any time i plug in my firewire connection i get BSOD.
it has nothing to do with firmware, driver updates, etc. all that has been covered.
i've even gone as far as registry edits on the device instance.

there is a known issue with SP3 breaking firewire.
i've tried almost everything, even took the working drivers from SP2 and replaced the SP3 drivers regarding firewire.
i've loaded the hotfixes MS has provided on this issue, no luck.

if there is no device connected, the pc will boot up fine, and service manager sees the card and has loaded the appropriate driver, no issues.
the minute i plug in the wire, BSOD, and the machine will go in a constant reboot, not even getting to the windows login.
i flashed the bios, have all the latest and greatist drivers, still no luck.

anyone have any ideas?
:)
Image
billberet
 
Posts: 738
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:26 pm
Location: NYC

Re: non XL related issue - firewire and sp3

Postby billberet on Fri Jul 29, 2011 2:54 pm

i've also tried the replacement of the sbp2port.sys file.
which in my case i never had that file to begin with. (that can't be good)
this is the file which opens up the communication to the firewire port.

i added the file in from another xp machine, but still no luck.

***edit****

gonna uninstall sp3, go back to sp2.
Image
billberet
 
Posts: 738
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:26 pm
Location: NYC

Re: non XL related issue - firewire and sp3

Postby Bill Lott on Sat Jul 30, 2011 12:19 pm

A total shot n the dark, but.... did you try BIOS Settings screen and disable the feature known as “USB Legacy Device Support”?
Bill Lott
________________
Now Playing: Image
Bill Lott
 
Posts: 318
Joined: Sun Sep 05, 2004 3:25 pm
Location: Louisville, KY

Re: non XL related issue - firewire and sp3

Postby billberet on Sat Jul 30, 2011 8:44 pm

i know what your talking about, but that won't apply for this case.
i made some progress, one issue is that the pcie slot is sharing an irq with the video channel.
i am going to switch to pci card instead. I also found some success with the unibrain drivers.
they are the king when it comes to firewire.
then i made some registry entries, and everything seemed to work.

i'm on the right track, just a little more to go!!!!
Image
billberet
 
Posts: 738
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:26 pm
Location: NYC


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron