My Home Theater!

good place to post your setup and get feedback from others.

My Home Theater!

Postby Twit on Sat Mar 25, 2006 7:20 am

Ok - Its not bings setup - but its what i can do on my salary and where i live(South Africa). It has 2 zones: Lounge and Bedroom.

Image

Image

Equipment:
42" Lg Plasma - still trying to get LG to sort out the non-working rs232 port
Athlone 2700+ PC with 6600gt graphics card. Thermaltake HTPC case.
Harmony 688 remote (wow does this give me problems)
15" touch screen mounted in picture frame.
USBUIRT
Remote Blaster - to get the IR into the cupboard.
Dell x50v PPC.

List a: (Whats in the cupboard)
1 - Sony amp - all sound goes through amp
2 - Local satellite reciever/PVR.
3 - VCR

Thats it - as with everyone its a work in progress

Later
Simon.
Twit
 
Posts: 258
Joined: Thu Nov 20, 2003 4:14 am
Location: South Africa

Postby dalanik on Sat Mar 25, 2006 10:14 am

Hey, I have the same plasma (LG) and I'm controlling it through RS232, if you want GIRDER definition just say so :-) All you need is girder with serial plugin.
dalanik
 
Posts: 886
Joined: Mon Apr 19, 2004 12:35 pm
Location: Prague, Czech Republic

Postby Twit on Sat Mar 25, 2006 2:27 pm

The serial port is broken - im 99% sure.

But if you could send me your girder definition - just for a last try. pilfoldATmweb.co.za

Please do me a favour and check the settings of your plugin so I can check mine.

Basically if the cable is plugged into the panel or just lying loose on the floor I get the same results - ie nothing.

Thanks
Simon
Twit
 
Posts: 258
Joined: Thu Nov 20, 2003 4:14 am
Location: South Africa

Postby vicom on Mon Mar 27, 2006 6:09 am

Twit,

15" touch screen, set you back how many ZAR's ?
Silverstone LC14M, Axim X30, Touchscreen, Hauppage WinTV PVR II 500MCE Dual Tuner, 2TB RAID 6 NAS
Image
vicom
 
Posts: 206
Joined: Tue Apr 20, 2004 6:16 am
Location: South Africa

Postby Twit on Mon Mar 27, 2006 4:54 pm

Vicom,

I cheated - Bought a 15" touch screen 'add-on' - From:

http://www.frontier-electronics.co.za/mon904_15frame_onetouch.htm

This is supposed to clip onto the front of a normal monitor. (R800)

I then bought an LG 15" Flat Panel Monitor. I gutted both the monitor and touch screen and mounted them in a picture frame which a friend made.

It was scary as I had to break the brand new LG screen to remove its insides and then rip just the touch panel out of its brackets.

I found that if the touch screen is not almost against the panel it looks fuzzy.

The touch panel is one of the cheaper ones - IE its the plastic flexible type as opposed to the glass heat/resistive type.

I looked all over SA for a touch panel (15") - Most were R8000 +.

Later
Simon.
Twit
 
Posts: 258
Joined: Thu Nov 20, 2003 4:14 am
Location: South Africa

Dual head

Postby jbretsch on Sat Sep 09, 2006 6:49 pm

Nice touchscreen!
Do you run both the touchscreen and the LG with the 6600gt? and do you use the PC for DVD playback?

Thanks!
jbretsch
 
Posts: 33
Joined: Mon Sep 04, 2006 3:50 pm

Postby Twit on Sun Sep 10, 2006 6:33 am

Actually my mobo popped last week so upgraded(downgraded?) my graphics to 7300GS card. The LG touch screen is on the primary and the plasma is on the secondary. The plasma has native support for VGA so I don't have to use the TV out function.

The PC plays all my DVD's. I use TheaterTek and get a really good picture.

The plasma does:
1 - Lyrics display (using winlyrics)
2 - Milkdrop display
3 - DVD playing
4 - Photo's display using TheaterTek

Later
Simon.
Twit
 
Posts: 258
Joined: Thu Nov 20, 2003 4:14 am
Location: South Africa


Return to My Home Theater

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

cron